De omgeving van de ‘Camperhoeve’

De ‘Camperhoeve’ maakt onderdeel uit van het buurtschap ‘Camperduin’  wat ligt in het noorden van Schoorl, een langgerekte, kleine kustplaats in de Kop van Noord Holland en onderdeel van de gemeente Bergen, waar o.a. ook de buurtschappen Groet en Hargen onder vallen.

Er zijn veel wandelmogelijkheden in bos, duinen of door het open polderland. Voor Natuurliefhebbers ligt natuurreservaat "de Putten" op nog geen kilometer afstand. In "de Putten" verblijven veel soorten weide- en trekvogels. Verder zijn er in de hele polder een grote verscheidenheid aan zeldzame ziltminnende plantensoorten te vinden.

Ook liefhebbers van fietsen komen hier ruimschoots aan hun trekken door een mooie uitgezette route te volgen of zelf een route uit te stippelen via de fietsknooppunten. Voor de fanatieke fietsers is het goed te weten dat zij zich volop kunnen uitleven op de 13,4 km lange mountainbikeroute die in de Schoorlse duinen is aangelegd.

De strandopgang Camperduin ligt op ongeveer 1,5 km afstand. Strand Hargen ligt op ongeveer 2,5 afstand. Beide stranden kunt u lopend, per fiets of per auto bereiken.

De nabij gelegen plaatsen Schagen en Alkmaar met hun oude stadscentra zijn zeker een bezoekje waard. Hier worden in het hoogseizoen resp. de Westfriese Markt met een optocht in klederdracht, en de overbekende Kaasmarkt gehouden.

Tijdens de zomervakantie worden in Groet en Schoorl gezellige avondmarkten georganiseerd. Verder zorgt de plaatselijke VVV ook voor tal van uiteenlopende activiteiten tijdens het hoogseizoen.